ŠTA JE MENI DONIO NLP?

Prije samo 3 godine nisam mogla ni sanjati da ću danas pripremati svoj prvi NLP trening. Kada sam krenula na NLP ovo mi nije bio cilj. Počela sam sa edukacijom jer sam jednostavno unutar sebe osjećala da mi treba promjena. Da želim da napredujem I da jednostavno moram da uradim nešto sa sobom. Krenula sam, iskrena da budem, sa dozom sumnje i nesigurnosti da li je to ono što će mi zaista pomoći. Iz modula u modul, stvari unutar mene su se rastavljale i sastavljale, kao puzla. Počela sam da razumijem sebe, svoje potrebe, ali i druge ljude oko sebe. Osvijestila sam svoju svrhu, shvatila da svoj talenat mogu da pretočim u posao, da život i biznis prilagodim svojim potrebama, a ne da se ja prilagođavam. Prihvatila sam sebe, a onda su me prihvatili i drugi. Mnogi strahovi su nestali. Nesporazumi u komunikaciji, takođe.  Promjena je počela iznutra i dalje traje. 

I sve to tako lagano, onoliko koliko meni prija. 

Jer NLP nije čarobni štapić koji te mijenja jednim pokretom. NLP je proces koji traje i kroz koji se mnoge promjene dese na nesvjesnom nivou. 

Da nije bilo NLP-a, danas ne bi bilo ovih napisanih redova niti mog prvog NLP Practitioner-a u Kotoru. 

I ovo naravno ne znači da svi koji krenu na NLP treba njime i da se bave. Ne, kod mene je ispalo tako jer sam ja spoznala da ja kroz ovu metodologiju mogu da živim svoju svrhu i njegujem svoj talenat. Drugi ljudi pronađu ono što je njihova tema.

U tome i jeste ljepota ove metodologije.  Što možete da je primjenite u oblasti života koja je vama bitna i na način i u količini koji vama prijaju. 

 

 

 

 

 

Scroll to top